уеб дизайн
уеб дизайн

Уебсайтът ви е основа за много маркетингови дейности за промоция на стоки и услуги онлайн и достигане до настоящи и потенциални клиенти.

уеб дизайн
уеб дизайн
уеб дизайн
Статии
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Статии » Интернет търсачките - как работят

Интернет търсачките - как работят

Интернет търсачките използват специализирани програми (роботи), които търсят и събират информация (индексират) в интернет, сайт след сайт, страница по страница. Как интернет търсачките извършват тази забележителна работа? Когато роботът на някоя търсачка посети web страница той прочита нейното съдържание, след което следва хипервръзките и така намира страница след страница. Вероятността интернет търсачките да намерят даден интернет сайт е по-голяма, ако много други сайтове съдържат връзки към него. Googlebot, ZyBorg, Slurp, Scooter, Zealbot, Ia_archiver, и FAST-WebCrawler са сред най-честите посетители на web сайта ни.

Най-добре разбираеми за интернет търсачките са обикновените текстови страници.
Търсачките на могат да разчетат текстове и линкове в flash анимации или картинки.
Те не могат да индексират съдържание, към което няма линк, нито да попълват формуляри от какъвто и да е вид. 
"Frames" объркват търсачките в мрежата.
Интернет търсачките не могат да индексират снимки и графики, ако няма ALT текст, за да опише съдържанието им.
Ако Вашият сайт е изпълнен изцяло на flash, без дублиращо съдържание на HTML, търсачката няма да индексира нищо от съдържанието му.
Ако страниците са много сложни, е възможно да се получи прекъсване преди робота да индексира целия текст.

Даден интернет сайт няма да бъде включен в индекса на търсачка, ако не е индексиран, заради проблеми с мрежата или хостинга. Ето защо за добро класиране в търсачките е е нужен оптимален уеб дизайн на сайта.

Цялата информация, която интернет търсачките индексират се събира в каталозите им, техните бази данни. Тези каталози (index) съдържат копие на всяка индексирана страница. Веднъж попаднал в каталога сайтът се индексира периодично от робота на търсачката. Щом роботът открие промени в съдържанието на някоя страница, той обновява каталога на търсачката с новата намерена информация.

Софтуерът (програмата) за търсене и класиране е последната, но съществена част от тези знаменити web сайтове. Този софтуер претърсва огромната база-данни от запазени web страници в каталога на търсачката, за да намери онези от тях най-добре съответстващи с Вашето запитване, след което ги класира по значимост.