уеб дизайн
уеб дизайн

Уебсайтът ви е основа за много маркетингови дейности за промоция на стоки и услуги онлайн и достигане до настоящи и потенциални клиенти.

уеб дизайн
уеб дизайн
уеб дизайн
Статии
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Статии » Главните директории и портали в интернет

Главните директории и портали в интернет

Интернет директориите осигуряват начин за търсене и намиране в интернет мрежата на информация за тематичното съдържанието на web сайтове и страници. Тези интернет директории всъщност съдържат огромна база данни от връзки към web сайтове организирани в тематични категории. За разлика от интернет търсачките, които използват роботи (crawlers) за събиране на информация от сайтовете, web директориите се организират главно от редактори, поради което би трябвало да предоставят по-адекватна информация в описанието на даден сайт, което пък означава по-добри резултати при търсене. Все пак, понякога субективният фактор влияе отрицателно на крайния резултат.

Главните Директории - Най-популярните сред интернет потребителите:

Open Directory е основната интернет директория създавана от доброволни редактори, покриваща теми за бизнес, IT, наука, спорт, общество, и търговия.

LookSmart е компилирана от редактори интернет директория организираща връзки към сайтове в хиляди категории.

Yahoo - Портал и интернет директория осигуряваща обширни директории и новини, домакин на Yahoo auctions, classifieds, прогнози за времето и карти.

Zeal - Обществено поддържана интернет директория предлагаща описания и рейтинг на web сайтове събирани и класирани от доброволци.

С развитието и популяризирането си интернет се превръща все повече в източник на информация за много хора от целия свят. Интернет посетителите днес могат да открият новини, прогнози за времето, финансови новини, котировки и много повече. Те могат лесно да комуникират помежду си благорарение на e-mail, форуми и услуги за незабавна комуникация. Бързото развитие на електронното банкиране и търговия позволиха появата на интернет магазини които предлагат на потребителите пазаруване от една точка - домашното или служебно PC. Това развитие доведе до появата на интернет портали, входни сайтове обединяващи най-популярните web услуги като новини, e-mail, чат, форуми, търсачка и web директория в едно. Сега тези интернет портали са предпочитана начална точка или начална страница за повечето потребители в мрежата.

Списък на Най-популярните интернет портали:

Yahoo предлага персонализирано съдържание, директория и възможност за търсене, новини, чат, безплатен e-mail, клубове и пазар.

MSN е интернет портал от Microsoft включващ директорията LookSmart, международни търсачки, персонализация, специални възможности и интеграция с Hotmail e-mail.

eBay е търговски интернет портал осигуряващ онлайн пазар за продажба на стоки и услуги чрез разнородна общност от физически лица и фирми.

GO Network предлага търсачка и безплатен email, новини, пари, жълти и бели страници, и кино.

AOL Anywhere е интернет портал предлагащ персонализирани новини, спорт, време-прогнози, хороскопи, карти, календар, пазаруване, web директория и търсачка.

CNN е новинарски интернет портал предлагащ детайлен анализ на текущи събития, време, бизнес, спорт политика, туризъм и образование.

Lycos е интернет портал с персонализирано съдържание, web гид, много възможности за комуникации и безплатен e-mail.

BBC е Британски и международен новинарски портал включващ спорт, прогнози, директория, форум и h2g2 гид създаван от потребителите.

Netscape предлага интернет портал с категории и търсене, достъп до котировки, спортни резултати, новини и прогнози за времето.

Excite - интернет портал с персонализирани новини, време-прогнози, и финанси; характеризира се също с търсачка, чат и безплатен е-mail.

iWon - CBS интернет портал комбиниращ търсачка, съдържание и функционалност с възможности за спечелване на награди.

About.com - "Човешкият Интернет" е колекция от вертикално фокусирани web-гид сайтове организирани в категории.

CNET Network осигурява преглед на хардуер, електроника, търг за техника, сравнение на цени, интернет услуги и популярен софтуер за download.

InfoSpace.com - интернет портал и директория за намиране на жълти и бели страници, финансова информация, правителствени данни, и чат.

iVillage.com - "Женският портал" предлага общност за обмен на съвети за възпитание на деца, кариера, фитнес, хранене, взаимоотношения, красота, пазаруване и пътешествия.