уеб дизайн
уеб дизайн

Уебсайтът ви е основа за много маркетингови дейности за промоция на стоки и услуги онлайн и достигане до настоящи и потенциални клиенти.

уеб дизайн
уеб дизайн
уеб дизайн
Статии
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Статии » Новият световен ред

Новият световен ред

От едната страна стои детският инстинкт, неизчерпаемото любопитство – онова, което хилядолетия наред е водело хората към прогрес, технологичен напредък и усъвършенстване, а от другата - Интернет. Между тях се намират безценните посредници – ТЪРСАЧКИТЕ. Именно неспиращото желание да си задаваме все повече и повече въпроси е в основата на най-големия бизнес на нашето съвремие. За части от секундата уеб търсачките претърсват милиарди страници и документи, след което оставят на нас работа да кликаме, отваряме и претърсваме десетки страници, докато попаднем някъде в Абсурдистан или открием това, което ни интересува.

Търсачките са най-добрите справочници, най-изчерпателните библиотеки, незаменими шпиони, връзката между държави и култури. А най-големите интернет търсачки са известни дори на децата. Челната тройка е Google, MSN и Yahoo, като Google е на светлинни години пред другите с над 300 милиона потребители и два милиарда запитвания месечно, което прави около 6 търсения в месеца средно на потребител. През Google минават повече от половината търсения в световен мащаб, а в някои европейски държави дори 80 %. Google е вече толкова използвана дума, че бе включена в тълковния речник на някои държави, между които и Германия (Duden).

Зависимостта на хората от Google е голяма, те дори не го осъзнават. Когато през май за четвърт час сървърът на Google не работеше, за това предаваха всички новинарски агенции. Когато Google спре все едно светът остава без вода. Преди 5 години никой не познаваше страницата със странното име, а днес функционирането на световния бизнес днес зависи в малка или голяма степен от техните услуги. Нищо чудно, че неговите собственици са едни от най-богатите хора в света. Всъщност борсовата ценa на Google вече надминава тази на Daimlerchrysler. И това е само началото...

BGtraffic.com